Terraform Labs lanceert ‚Mirror Protocol‘

Terraform Labs lanceert ‚Mirror Protocol‘ voor beleggers wereldwijd om te participeren in Amerikaanse aandelen

Mirror Protocol overbrugt cryptocurrency met traditionele financiering door synthetische aandelen en grondstoffen naar Uniswap en Terraswap te brengen.

  • Terraform Labs heeft vandaag het Mirror Protocol gelanceerd, een synthetisch protocol.
  • Het protocol stelt beleggers buiten de VS in staat om gemakkelijk deel te nemen aan de Amerikaanse aandelenmarkten.

Terraform Labs kondigde vandaag de lancering aan van het Mirror Protocol, het eerste protocol voor synthetische activa dat de prijs van Amerikaanse aandelen, futures, op de beurs verhandelde fondsen en andere traditionele activa volgt en een brug slaat tussen de crypto Bitcoin Rush en de wereldwijde financiële markten.

Amerikaanse aandelen zijn wereldwijd een aantrekkelijke activaklasse, maar de toegang tot de markt van $36,3 biljoen dollar is beperkt. Mirror lost dit op door het slaan van synthetische activa – zogenaamde „Mirrored Assets“ (mAssets) – die het prijsgedrag van reële activa weerspiegelen, mogelijk te maken. Door het weerspiegelen van de koersen op de keten van spiegels kunnen handelaren een koersblootstelling krijgen aan real-world activa die anders misschien niet toegankelijk zijn voor hen.

De Terra-visie

Seoel, Zuid-Koreaanse Terraform Labs, gelanceerd in januari 2018, werd mede opgericht door Do Kwon (die ook verscheen op de Forbes 30 onder 30 in 2019) is het bedrijf achter de programmeerbare stalmunt, Terra. Investeerders zijn onder meer Coinbase Ventures, Arrington XRP Capital, Pantera Capital, Polychain Capital en Galaxy Digital.

„Ik ontmoette de oprichters, Do en Daniel (Shin) in Korea medio 2018 en was onder de indruk van hun eCommerce ervaring en visie op wat Terra zou kunnen worden“, vertelde Michael Arrington van Arrington XRP Capital aan Decrypt. De oprichters wilden een stabiele munt creëren, ontworpen voor gebruik in eCommerce transacties. „Hun visie om seigniorage te gebruiken als een manier om het gebruik ervan in eCommerce aan te moedigen, waardoor een deugdzame cyclus van gebruik en groei ontstond, leek hem een no-brainer,“ voegde hij eraan toe, waarbij hij opmerkte dat „ze sindsdien boven onze verwachtingen hebben gepresteerd. We hebben nooit een van onze oorspronkelijke investeringen verkocht, en we hebben langzaam een veelvoud van die oorspronkelijke investering in de loop van de tijd verworven“.

Een manier om te beleggen in Amerikaanse aandelen wereldwijd

Medeoprichter en CEO Kwon zei dat zijn team „gemotiveerd was om een manier te creëren waarop retailbeleggers wereldwijd gemakkelijker kunnen deelnemen aan de Amerikaanse aandelenmarkt. Mirror maakt het mogelijk om synthetisch materiaal te slaan dat aandelen en andere traditionele financiële activa die door de dagelijkse retailbelegger worden geëist, op te sporen en zo cryptocurrency’s verder te integreren in de wereldeconomie“.

Beleggers over de hele wereld hebben jarenlang geprobeerd manieren te vinden om cryptocurrency te integreren met de traditionele financiële markten. Kwon zei dat de doelmarkt voor het product bestaat uit gebruikers buiten de VS: „Een van de belangrijkste waardeproposities van Mirror is om 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang te geven tot synthetische activa, zoals Amerikaanse aandelen, aan mensen die op dit moment geen gemakkelijke toegang hebben tot dit soort activa.“

Mirror lanceert met een farmable governance token-MIR-die vergoedingen verdient aan asset trades. mAssets zijn genoteerd en worden verhandeld op decentrale beurzen van Uniswap en Terraswap. Door de Mirror governance token-MIR toe te voegen aan liquiditeitspools, kunnen MIR-houders 0,25% verdienen aan handelsvergoedingen. Om mAssets te verbranden, moet de emittent het gelijke aantal uitgegeven mAssets verbranden, wat het eerder gesloten Terra stablecoin onderpand terugbrengt.

Volgens Terraform Labs moeten gebruikers bijdragen aan de liquiditeitsvoorziening voor mAsset en/of MIR-paren op Uniswap en Terraswap om in aanmerking te komen voor airdropped MIR. Gebruikers kunnen naar terra.mirror.finance gaan om Terra-side liquiditeit te verschaffen, en eth.mirror.finance om Uniswap-side liquiditeit te verschaffen.