Icke-västerländska utbyten är något av ett tabuämne i kryptovalutans värld.

Nedgången av den japanskt baserade berget Mt. Gox och de senaste klämmorna på kryptohandel av kinesiska, indiska och koreanska regeringar fick den genomsnittliga användaren att tänka två gånger innan han gjorde sin verksamhet utanför USA / Europa. Ändå tycker många om den svaga reglerna och de lägre avgifterna som dessa „utomstående“ tillhandahåller, vilket gjorde Bithumb, ett koreanskt börs, till en av världens mest populära plattformar för kryptohandel.

Bithumb är baserat i Seoul, Sydkorea

Grundades 2013 och ägs och drivs av ett företag som heter BTC Korea.Com Co. Ltd. Bloomberg-profilen för företaget nämner inga chefer, styrelseledamöter eller andra uppgifter om företaget. Detta utbyte gör det möjligt för sina användare att köpa, sälja och lagra Bitcoin Code samt en rad andra kryptovalutor.

Det har nyligen utkämpat ett krig med Upbit för titeln på Koreas nummer ett kryptovalutautbyte . Dess dagliga handelsvolymer går nästan regelbundet över en miljard dollar i värde och placerar detta utbyte bland de 10 bästa världsbörsen volymmässigt. Nyligen kom en rapport som föreslog att antalet 24-timmars transaktioner på Bithumb uppgick till 3,48 biljoner won (3,27 miljarder US-dollar) och siffran nådde 8,4 biljoner vann (7,89 miljarder US-dollar) i kombination med Upbit.

Det är mycket mer än något annat land med tanke på att dagliga transaktioner i Hongkong (som har två börser på topp 10-listan i världen) uppgick till 6,3 biljoner won (5,92 miljarder US-dollar) medan de i Kina tillförde 3,7 biljoner vann (3,47 miljarder US-dollar). Tillbaka 2017 rapporterade Korea Herald att Bithumb stod för cirka 10% av den globala Bitcoin-handeln. Denna andel har sjunkit nu med andra valutor som övertar sin andel av handelsvolymen. Ändå är Bithumb fortfarande en betydande aktör på Bitcoin-marknaden, med dagliga Bitcoin-handelsvolymer som når hundratals miljoner dollar. Börsen citeras regelbundet som ansvarig för ungefär hälften av Sydkoreas Ethereum-handel.

Förordning

Som med alla koreanska plattformar är Bithumb föremål för viss laglig övervakning från Sydkoreas Financial Services Commission (FSC), Korean Fair Trade Commission (KFTC), National Tax Service (Korean IRS) och polisen. Sydkorea planerar att göra en regeringsövergripande insats för att stärka kryptoreglerna. Under en intervju med den lokala radiostationen TBS sa vice premiärminister och finansminister Kim Dong-yeon, „Förslaget att stänga utbyte av kryptovalutor är fortfarande ett alternativ som övervägs“, vilket väcker upp kontroversen om att utbytet stängs igen.

„Det finns många orimliga och spekulativa transaktioner i digitala valutor, så regeringen anser att det krävs rimliga regler i någon form“, säger Kim. Eftersom stora länder i världen, inklusive Sydkorea, försöker komma med strängare regleringar har marknaderna upplevt en nedgång. Ändå visade ett nyligen vittnesmål från den amerikanska SEC och CFDC framför USA: s senat att den amerikanska regeringen inte vill stänga av kryptovalutahandel helt.

Snarare syftar de till att reglera det för allas bästa. Eftersom USA vanligtvis är diktatorn för världens finanspolitik, förväntas andra länder, särskilt amerikanska allierade som Sydkorea, följa efter.