Crypto Class Action vraagt om gebruik te maken van sociale media om de ICO-emittent te wurgen.

Eisers als de rechtbank om communicatie via e-mail en Twitter naar Status mede-oprichters te autoriseren als onderdeel van een klasse-actie rechtszaak over SNT’s ICO.

Eisers vragen de rechter om in een collectieve rechtszaak tegen Status en de eerste muntaanbieding van het Status Network Token (SNT) in 2017 toestemming te geven voor het afleveren van officiële documenten, of om te dienen via alternatieve kanalen zoals Twitter en e-mails.

In hofdocumenten die door Cointelegraph worden verkregen en die op 3 worden ingediend Augustus, wordt de rechter voorgesteld met een klaar-aan-ondertekenings motie die alternatieve methodes voor klasse-actie aanklagers schetst om gevaldossiers aan Jarrad Hope en Carl Bennetts, beide mede-oprichters van Status te dienen.

Sociale media voor het verzenden van de wet

Specifiek, zou de motie de eisers toestaan om de mede-oprichters via hun Tjilpen en LinkedIn rekeningen, persoonlijke en Status e-mails, en om het even welk algemeen onderzoeksadres voor het bedrijf te contacteren.

Dit is een opmerkelijke afwijking van de standaard gerechtelijke procedure. Traditioneel moeten de dossiers van de zaak fysiek aan de gedaagden worden betekend om hen een redelijke manier te geven om zich op de hoogte te stellen van het verloop van de zaak.

Aangezien de rechtspersoon achter de Status een in Zwitserland gevestigde stichting is en zowel Hope als Bennetts in Zug wonen, wordt de betekening van documenten in persoon moeilijk.

De zaak werd ingediend in het Southern District of New York, een belangrijke broeinest voor op Crypto Trader betrekking hebbende rechtszaken.

Advocatenkantoren Roche Cyrulnik Freedman en Selendy & Gay zitten achter de zaak. De eerstgenoemde treedt ook op als de wettelijke vertegenwoordiger van het landgoed Kleiman in de zaak Craig Wright vs. Kleiman, in aanvulling op het proces tegen Tether.

In de Kleiman-zaak „diende“ het kantoor in maart al een zaak via Twitter aan de voormalige CEO van nChain.

Noch de status, noch Roche Cyrulnik Freedman had Cointelegraph’s verzoek om commentaar teruggestuurd vanaf de perstijd.

Rechtszaken tegen vermeende effecten

Zoals Cointelegraph eerder meldde, is de zaak tegen de Status een van de 11 klasse-actie rechtszaken die tegen verschillende ICO uitgevers en beurzen worden aangespannen. De eisers zijn van mening dat deze bedrijven ongeregistreerde effecten hebben verkocht aan Amerikaanse beleggers in strijd met de relevante wetten. Andere bedrijven en projecten waarop men zich richt zijn Block.One, Bancor, Kyber Network, Tron, OmiseGo, Aave en andere.

Bovendien beweert de rechtszaak dat deze emittenten tijdens de verkoop probeerden te verbergen in hoeverre deze penningen effecten waren. Volgens de rechtszaak is SNT een penning die vergelijkbaar is met EOS, dat door de SEC in haar $24 miljoen schikking als een effect werd beschouwd.

Deze projecten vertegenwoordigen enkele van de vroegste ICO’s die vóór het DAO-rapport werden uitgegeven, waarna de meeste nieuwe aanbiedingen de inwoners van de V.S. begonnen te verbieden om deel te nemen.

Het is onduidelijk of de rechter zal instemmen met deze alternatieve communicatiemethoden, hoewel de pandemie Covid-19 en de internationale aard van deze teams in de hand van de aanklagers konden spelen.