Bitcoin-prijs bereikt $ 60K nadat stieren door een belangrijk weerstandscluster zijn gegaan

De Bitcoin-prijs is eindelijk door een moeilijk weerstandscluster geduwd om een ​​nieuw record te behalen op $ 60.000.

Bitcoin ( BTC ) haalde voor het eerst $ 60.000 op 13 maart toen de langverwachte voortzetting van de BTC-prijsstijging van start ging.

BTC registreert een ander historisch prijsniveau

Gegevens van Cointelegraph Markets en Tradingview volgden BTC / USD toen het pair uiteindelijk het historische level overschreed na enkele weken van milde correcties en periodes van consolidatie.

Bulls had een aanzienlijke tijd in het ongewisse doorgebracht, aangezien Bitcoin herhaaldelijk eerdere recordhoogtes testte op $ 58.350 , met een aanzienlijke weerstandszone onder een langzame vooruitgang.

Uiteindelijk won het optimisme echter en bereikte de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie zijn laatste mijlpaal. Op het moment van de pers concentreerde de prijsactie zich op een gebied net onder $ 60.000 te midden van karakteristieke volatiliteit.

Terwijl de Bitcoin-prijs dichter bij het vorige recordniveau kwam, zagen analisten van Whalemap een aantal interessante on-chain activiteiten plaatsvinden.

Volgens het onderzoeksteam:

„Gerealiseerde Cap HODL-golven laten zien welk percentage van de gerealiseerde kapitalisatie toebehoort aan HODLers van een ander type (1y-3y hodlers, 3y-5y enzovoort). Gewoonlijk komen macro-toppen voor wanneer de markt oververzadigd is met FOMO. Dit kan worden geïdentificeerd wanneer een groot% van de gerealiseerde kapitalisatie behoort toe aan kortlopende hodlers (jonger dan 6 maanden). De laatste macro-toppen gingen gepaard met meer dan 95% van de gerealiseerde kapitalisatie behorende tot hodlers van minder dan 6 maanden. Momenteel zitten we op 82%. “

De lange weg naar een nieuwe prijsdrempel

De verwachting van $ 60.000 en zelfs hoger was de afgelopen dagen gestaag opgebouwd. Zoals Cointelegraph meldde , stonden zowel professionele analisten als handelaren klaar om het einde van de eerdere zijwaartse prijsactie van Bitcoin aan te kondigen, aangezien indicatoren in het voordeel van de bulls wezen.

Het inmiddels standaard verhaal van gezonde meetgegevens in de keten in combinatie met de positieve steun van instellingen heeft het vertrouwen versterkt. Nu de Bitcoin-prijs het niveau van $ 60.000 heeft bereikt, hebben veel analisten hun doelen gesteld op de zone van $ 72.000, gevolgd door $ 100.000 .

De totale marktkapitalisatie van cryptovaluta bedraagt ​​nu $ 1,118 biljoen en de dominantie van Bitcoin is 61,9%.